Zdravila

Navidezno zatišje pred nevihto

Navidezno zatišje pred nevihto

Želja po spolni aktivnosti, ki ji rečemo libido, ne mine vse življenje, erektilna sposobnost pa peša. Da bi jo ohranili, je treba živeti čim bolj zdravo, se veliko gibati, izogibati se je treba kajenju in drugim razvadam ter ohranjati idealno telesno težo. Vsa ta navodila so splošno znana, v praksi pa težje izvedljiva – kajti […]

Depresija / globalna kriza

Depresija / globalna kriza

Depresija lahko prizadene vsakogar, saj je ena najbolj razširjenih bolezni po svetu. Pogosto se pojavlja skupaj z drugimi boleznimi. Zato je svetovni dan duševnega zdravja odlična priložnost, da premislimo, kaj bi lahko storili proti depresiji, zase ali za svoje bližnje. Ljudi želi spodbuditi, da bi prepoznali prve znake in poiskali ustrezno pomoč, saj lahko depresijo zdravimo.

Bipolarna motnja

Bipolarna motnja

Pomembno je, da smo pozorni na svoje razpoloženje. Povsem običajno je, da niha, enkrat smo veseli, drugič žalostni. Če pa močno odstopa od normalnega in imamo zaradi tega težave v vsakodnevnem življenju, gre verjetno za bipolarno motnjo. V tem primeru se pogovorimo s svojimi bližnjimi in poiščimo pomoč pri zdravniku. Bipolarna motnja (star izraz je manična depresija) je psihiatrična motnja, pri kateri se izmenjujeta dve razpoloženjski stanji: depresija in manija.

Grenivka lahko spremeni učinek zdravil

Grenivka lahko spremeni učinek zdravil

Grenivka vsebuje številne za telo koristne snovi, hkrati pa poveča učinek nekaterih zdravil.

Simptomi depresije

Simptomi depresije

Depresija prizadene človeka telesno, duševno, čustveno in socialno. Moti spanje, prehranjevalne vzorce in dnevne aktivnosti.