eZdravje

Nahajate se tukaj: Domov » Zdravje in dobro počutje » Nega kože » Koža okoli oči

Koža okoli oči

Očesni veki utripneta 24 000-krat na dan in opravljata neprecenljivo delo: s solzno tekočino ohranjata vlago v očeh, ščitita pred poškodbami, svetlobo in umazanijo. Nežna, komaj pol milimetra debela koža okoli oči je torej bolj izpostavljena naporom kot štirikrat debelejša koža, ki pokriva telo. Podkožne maščobe je okoli oči zelo malo, malo je žlez lojnic in znojnic, prav tako elastina in kolagena. Okoli oči se pojavijo prve gubice in tudi drugi znaki staranja.

Ultravijolično sevanje, veter in suho ozračje vplivajo na kožo. Čez noč se tekočina, ki je v telesu, zbira pod kožo, jo razteguje in s tem povzroči otekle oči.

Strukture kože okoli oči ne morete zamenjati, lahko pa jo negujete in se s pravilno nego uspešno borite proti gubicam, suhosti, oteklosti in drugim znakom staranja.

Trg ponuja veliko različnih preparatov za občutljivo kožo okoli oči. Od običajnih krem se razlikujejo po tem, da ne vsebujejo sestavin, ki oči dražijo.

Mimične gube izvirajo globoko v koži, tako globoko, da na njih ne more delovati nobeno kozmetično sredstvo. S temi gubicami se je najbolje sprijazniti in, kar je še bolje, naučite se jih ljubiti.

Kaj lahko storite?

Kožo okoli oči je treba redno negovati, če pa so se gubice že pojavile, potrebuje taka koža še posebej skrbno nego, da ostane sveža.

Vir: Ženskij žurnal Kleo