Prava pomoč, ko nas napade prehlad

Prava pomoč, ko nas napade prehlad

Prehlad se navadno začne počasi, z vnetim grlom, glavobolom in kihanjem. Pozneje se pridružijo še druge težave, predvsem zamašen nos, nosni izcedek in včasih tudi kašelj. Občutimo lahko blago do zmerno bolečino v mišicah in sklepih, le redko pa imamo zvišano telesno temperaturo (ta je značilna za gripo).

Prehlad nas najpogosteje prizadene v hladnem delu leta, ko večje temperaturne spremembe in suh zrak obremenijo naš imunski sistem, da postanemo bolj dovzetni za okužbe. Zdravljenje je simptomatsko (lajšamo simptome in znake, ki spremljajo prehlad), priporočljivo pa je, da ga začnemo že v prvih dneh, saj so takrat simptomi najizrazitejši.

V Krkini ponudbi zdravil brez recepta je veliko rešitev, ki nam lahko pomagajo, da spet prevzamemo nadzor nad vsakdanjimi opravili. Seveda pa sta potrebna tudi počitek in pitje toplih napitkov.

Prehlad se širi kapljično, s kašljanjem, kihanjem in neposrednimi stiki z bolniki ali okuženimi predmeti.

Znaki prehlada in Krkine rešitve zanje

Pastile in pršilo Septabene so rešitev za celovito zdravljenje bolečega in vnetega grla. Za moč našega grla poskrbijo z edinstveno kombinacijo učinkovin, ki učinkovito lajšajo bolečino v grlu, zmanjšajo rdečino in oteklino ter hkrati delujejo proti virusom, ki povzročajo vnetje.

Za lajšanje glavobola ter bolečine v mišicah in sklepih je na voljo Daleron C v obliki zrnc za pripravo toplega napitka za odrasle. Protibolečinski učinkovini je dodan vitamin C, saj so potrebe po vitaminih med boleznijo povečane. Daleron C pomaga tudi pri zniževanju zvišane telesne temperature. Zdravilo Daleron COLD3, ki vsebuje tri zdravilne učinkovine, pa je primerna rešitev, kadar imamo več bolezenskih znakov (glavobol ali bolečino v mišicah in sklepih, izcedek iz nosu, zamašen nos in suh kašelj), saj učinkovito zdravi več znakov prehlada, hkrati pa znižuje zvišano telesno temperaturo.

Prava rešitev za zamašen nos je pršilo Septanazal, ki z napredno formulo z dvojnim delovanjem odmaši nos ter hkrati varuje in celi poškodovano nosno sluznico. Delovati začne hitro, že po 5 do 10 minutah, in ima dolgotrajen učinek, kar olajša dihanje podnevi in ponoči. Na voljo je tako za odrasle kot za otroke.

Proti suhemu in dražečemu kašlju, ki nas lahko izčrpava, pomaga Panatus, ki je v lekarnah na voljo v obliki tablet in sirupa. Če raje posegamo po zdravilih s sestavinami naravnega izvora, pa lahko za pomirjanje suhega kašlja izberemo trpotčev sirup Herbion.  Pri produktivnem kašlju, ko v dihalih nastaja gosta sluz, je priporočljiv Solvolan, ki to gosto sluz redči, lajša izkašljevanje in oteženo dihanje ter zmanjšuje draženje. Povečuje tudi odpornost dihal proti okužbam. Na voljo je v obliki tablet in sirupa. Izkašljevanje olajša tudi jegličev sirup Herbion.