Zadajmo bolečini v grlu zmagovit udarec

Zadajmo bolečini v grlu zmagovit udarec

Če samozdravljenje začnemo, ko je bolečina že močnejša, je učinkovita kombinacija, ki deluje antiseptično, analgetično in protivnetno. Tako kombinacijo delovanja zagotavljajo izdelki iz blagovne znamke Septabene, ki so na voljo v obliki pastil s tremi okusi in v obliki pršila. Njihovo varnost in učinkovitost so potrdile tudi klinične raziskave, ki so dokazale, da bistveno olajšanje bolečine v žrelu nastopi hitro po uporabi. Septabene so primerne za odrasle in otroke, starejše od 6 let.

Blaga okužba grla se lahko v nekaterih primerih razvije v resnejše obolenje. Če vročina narašča, bolečina pri požiranju postane hujša in se pojavi še zelo hud kašelj, moramo obiskati svojega osebnega zdravnika.

Ali ste vedeli?
Kaj je vneto in boleče – grlo ali žrelo?

Žrelo je križišče dihalne in prebavne poti in se nadaljuje v požiralnik, grlo pa je začetni del dihalnih poti. Ko v vsakdanjem pogovoru pravimo, da nas boli grlo, gre največkrat za vnetje žrela. Skelenje in praskanje se pogosteje pojavita pri vnetju žrela, hripavost pri vnetju grla, bolečine pri požiranju pa pri obeh.