Ste tudi vi danes kaj pozabili? Pravočasno poskrbite za svoje možgane!

Ste tudi vi danes kaj pozabili? Pravočasno poskrbite za svoje možgane!

Skrb za možgane je vse pomembnejša. Raziskave kažejo, da se pomembnosti tega ljudje vedno bolj zavedajo. Težave s spominom in koncentracijo postajajo največja zdravstvena skrb. Prehitele naj bi celo bolezni srca in žilja, zato je pravočasna skrb za možgane zelo pomembna.

Vedno hitrejši življenjski ritem prinaša marsikatero prednost. Mobilni telefoni, elektronska pošta, novice in nenehen dotok informacij pa nas pogosto silijo v večopravilnost (angl. multitasking), pri kateri prideta dobra koncentracija in spomin še bolj do izraza.

Koncentracija je osnova miselne vitalnosti

Opredelimo jo lahko tudi kot zbrano pozornost. Pomaga nam, da se usmerimo na neko aktivnost, da se torej ne zmenimo za motnje in zunanje dražljaje. Pozornost in koncentracija imata zelo pomembno vlogo tudi pri spominu. Običajno si zapomnimo to, na kar smo pozorni.

Na delovnem mestu moramo pogosto opravljati več nalog hkrati. To lahko povzroči stres, ta pa zmanjšanje miselnih sposobnosti, ki se kaže kot motnje spomina in koncentracije. Opazimo jih, ko moramo opravljati dve nalogi hkrati ali pozornost hitro preusmeriti na drugo nalogo. Po navadi prizadenejo aktivne ljudi, ki zaradi preobremenjenosti na delovnem mestu ali doma miselnega toka ne morejo usmeriti le k eni stvari.

Spomin je ključnega pomena pri vseh naših miselnih dejavnostih

Pomaga nam, da opravimo delo in še izboljšamo svojo učinkovitost. Preobilica opravkov pa vodi do razpršene pozornosti, ki se kaže tudi kot pozabljanje.

Je okno v dnevni sobi zaprto? Kje so avtomobilski ključi? Imam telefon v torbici?

Če nam taka vprašanja večkrat rojijo po glavi, je prav, da že danes poskrbimo za svoje možgane. Čeprav si nočemo priznati, da se naše miselne sposobnosti z leti zmanjšujejo, tudi vedno hitrejši življenjski slog in večopravilnost dodatno pripomoreta, da kaj pozabimo.

Nekdo je nekaj pozabil in potrebuje Bilobil!

Za možgane moramo nenehno skrbeti. Pomaga nam lahko Bilobil 120 mg z izvlečkom iz ginkovih listov, ki izboljša prekrvitev in oskrbo možganov s kisikom. Redno jemanje pripomore k izboljšanju miselnih sposobnosti, kot so spomin, koncentracija, zaznavanje, pozornost, učenje, odločanje, reševanje problemov in jezikovne sposobnosti. Bilobil 120 mg je sedaj na voljo tudi v večjem pakiranju po 120 kapsul, ki je cenovno dostopnejše. Več na www.bilobil.si.

Besedilo obravnava zdravilo brez recepta. Pred uporabo zdravil natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.