Preženite klope z Ataxxo

Preženite klope z Ataxxo

Ataxxa® pse učinkovito in varno ščiti pred klopi in bolhami. Kot zdravilo brez recepta je lastnikom psov na voljo v lekarnah in veterinarskih ambulantah.

Klopi so nevarni za pse IN ZA njihove lastnike

Tako klopi kot bolhe so nevarni za zdravje psov in tudi za zdravje njihovih lastnikov. Klopi so aktivni od zgodnje pomladi do pozne jeseni, skrivajo pod listjem, v travi, gosti podrasti in grmovju ter čakajo na gostitelja. Še bolj so nevarni številni patogeni, tudi virusi, bakterije, rikecije in protozoje, ki povzročajo bolezni pri ljudeh in živalih, prenašajo pa jih klopi. Pri psih so najpogostejše borelioza, babezioza in erlihioza, zato je treba psa po vsakem sprehodu temeljito pregledati. Klopi se najpogosteje naselijo na glavi, za ušesi, na vratu in manj dlakavih predelih (pod pazduho, v dimljah).

Za odpravljanje bolhavosti je potrebna zaščita, ki deluje na odrasle bolhe IN NA njihove razvojne oblike

Vsaka bolha na psu pomeni veliko razvojnih oblik v okolici. Bolhe, ki jih opazimo s prostim očesom, predstavljajo le 5 % vseh bolh, preostalih 95 % bolh pa je v obliki jajčec, ličink in bub razseljenih po vsem bivalnem prostoru ter povsod tam, kjer se pes zadržuje. Pri zdravljenju bolhavosti je zato pomembno, da lastniki psov uporabljajo zdravilo, ki deluje na odrasle bolhe in druge razvojne oblike v okolici živali.

Nad klope z Ataxxo

Zaščita pred zunanjimi zajedavci naj bo redna, učinkovita in varna. Krkino zdravilo Ataxxa® vsebuje permetrin in imidakloprid, preizkušeni učinkovini, ki pri psih učinkovito odpravljata zunanje zajedavce.

Krkino zdravilo Ataxxa®

Omogoča učinkovit nadzor nad klopi, saj jih uniči že stik z zdravilom, zaščita pa traja več tednov. Zdravilo je izjemno učinkovito tudi proti bolham, saj poginejo v enem dnevu po nanosu. Deluje tudi na ličinke v okolici zdravljene živali in tako prekine razvojni cikel bolh. Enkratni nanos 4 tedne preprečuje infestacijo z bolhami. Da bi zmanjšali ponovno infestacijo, je priporočljivo hkrati zdraviti vse pse v gospodinjstvu. Zdravilo se lahko uporablja tudi kot del zdravljenja dermatitisa zaradi alergije na bolhe. Na voljo je v različnih jakostih, prilagojenih teži psa, posebno oblikovana merilna kapalka pa omogoča hiter, enostaven in varen nanos zdravila na kožo živali. Deluje tudi, če se zdravljene živali zmočijo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.