Pomlad – čas, ko so težave z zgago lahko še pogostejše

Pomlad – čas, ko so težave z zgago lahko še pogostejše

Ko se narava prebudi in zacveti, večina ljudi občuti več pozitivne energije in optimizma. Nekateri pa se tega dela leta ne veselijo, saj se lahko močno poslabšajo njihove težave z zgago.

Cvetenje rastlin je povezano s povečano koncentracijo cvetnega prahu v zraku, kar lahko sproži pretirano reakcijo imunskega sistema. Pri vdihovanju alergenov se telo poskuša ubraniti tako, da ustvari protitelesa, katerih naloga je, da tuje snovi naredijo neškodljive.

Ko alergeni pridejo v telo, se poveča količina histamina. Posledice njegovega delovanja so lahko škodljive, saj v telesu sproži vnetni odgovor in alergijske reakcije. Histamin tudi spodbuja delovanje parietalnih celic v želodčni sluznici. Zaradi povečanega delovanja protonskih črpalk se poveča tudi izločanje želodčne kisline, kar lahko povzroči zgago.

Poleg tega se dan podaljša, več smo izpostavljeni svetlobi. Več svetlobe aktivira tvorbo kortizola, povečana proizvodnja tega hormona pa lahko upočasni prebavni sistem.

Kako si pomagati pri težavah z zgago?

Na nekatere stvari, kot sta potek letnih časov in povečana koncentracija cvetnega prahu, ne moremo vplivati. Z zdravo prehrano in izogibanjem nekaterim vrstam živil pa lahko izboljšamo svoje počutje in zmanjšamo težave z zgago.

Kadar to ni dovolj, si lahko pomagamo z zdravilom za samozdravljenje zgage – Nolpazo control.

Nolpaza control ima številne prednosti

Nolpaza control vsebuje pantoprazol. Ta učinkovina spada med zaviralce protonske črpalke, ki so najučinkovitejša zdravila za zdravljenje zgage (1), saj neposredno zavirajo izločanje želodčne kisline. Tako lajšajo simptome, hkrati pa odpravljajo tudi vzrok. Zato so dodatna izbira za reševanje težav, povezanih s čezmernim izločanjem želodčne kisline, kot so zgagapekoča bolečina v želodcu in regurgitacija.

Ključni prednosti Nolpaze control pred drugimi zdravili za samozdravljenje zgage sta bistveno večja učinkovitost in daljši čas delovanja. Že samo 1 tableta na dan olajša dnevne in nočne simptome, kar je pomembno za ljudi, ki imajo težave z zgago ves dan. Z majhno tableto, ki je v lekarnah že 10 let na voljo tudi brez recepta, se je začelo novo poglavje v samozdravljenju zgage. Vsi, ki jih te težave pogosto mučijo, so dobili novo možnost za izboljšanje kakovosti življenja.

V 10 letih je Nolpaza control pridobila zaupanje uporabnikov, ki se odločajo zanjo zaradi dobrih izkušenj. Že več kot 8-milijonkrat je pomagala odpraviti zgago, na kar smo zelo ponosni. (2)

Več o izdelku preberite na www.nolpaza-control.si. Na spletni strani je tudi vprašalnik o težavah z zgago. Odgovorite na 5 vprašanj in odkrijte, kako hude so vaše težave.

1. Savarino V, Di Mario F, Scarpignato C. Proton pump inhibitors in GORD. An overview of their pharmacology, efficacy and safety. Pharmacol Res 2009; 59: 135–53.

2. Prodajni podatki, Slovenija, količina v tabletah Nolpaza control, 2011–2020.

Besedilo obravnava zdravilo brez recepta. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.