Naj vam kašelj ne pokvari ne dneva ne noči

Naj vam kašelj ne pokvari ne dneva ne noči

Najprej diagnoza, potem zdravljenje!

Za zdravljenje kašlja obstajajo različna zdravila, ki vsebujejo naravne ali sintetične učinkovine. Pred izbiro zdravila je treba ugotoviti tip kašlja, saj različne vrste zahtevajo različno zdravljenje. Strokovnjaki razlikujejo med suhim in produktivnim kašljem. Razlikujeta se po tem, kje v dihalnih poteh nastaneta, in po tem, ali ju spremlja izkašljevanje sluzi. Suhi kašelj nastaja v zgornjem predelu dihalnih poti. Med simptomi je pogost dražeč občutek praskanja v grlu, vendar brez sluzi. Produktivni kašelj pa prihaja iz pljuč in ga spremlja oteženo izkašljevanje sluzi. Običajno traja dlje kot suhi kašelj.

Ali veste? 

Kašelj prizadene zlasti majhne otroke, saj lahko močno oteži njihovo dihanje. Male bolnike lahko dodatno izčrpa tudi nočni kašelj, saj prekinja njihov spanec.

Panatus za suhi kašelj

Suhi kašelj bolnika izčrpava, moti njegov spanec in lahko vodi do zapletov, zato je pomembno, da ga blažimo. Pomagajo nam lahko izdelki Panatus:

  • sirup Panatus ter
  • sirup in tablete Panatus forte.

Vsi izdelki vsebujejo antitusik butamirat, ki kašelj preprečuje in ga pomirja. Ker zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, pomaga tudi pri izkašljevanju ter olajša dihanje in bolečine v prsih. Je učinkovito in varno zdravilo za vso družino (za otroke od 6. meseca dalje). Vsebuje sorbitol, zato je primeren tudi za sladkorne bolnike.