Hoja je zelo koristna pri težavah s krčnimi žilami

Hoja je zelo koristna pri težavah s krčnimi žilami

Krčne žile niso samo lepotna težava, spremljajo jih lahko bolečina, občutek težkih nog in otekanje nog. Ker bolezen sčasoma napreduje, je pomembno, da vemo, kako jo obvladati. Pri težavah s krčnimi žilami si lahko pomagamo s hojo, ki je primerna za vsakogar.

Med hojo se mišice meč krčijo in raztezajo ter tako venam in venskim zaklopkam pomagajo, da lažje črpajo vensko kri nazaj proti srcu. Zato je ta oblika vadbe zelo učinkovita za krepitev ven. Še posebno je priporočljiva za tiste, ki že imajo simptome krčih žil, kot so občutek težkih nog, bolečine v nogah in otekanje nog, ter tudi za tiste, ki večji del dneva stojijo ali sedijo.

Koristi hoje je veliko

Hoja je primerna za vse ljudi, ne glede na starost in telesno zmogljivost. Redni sprehodi nam lahko pomagajo shujšati, ohraniti primerno raven krvnega tlaka ter okrepiti kosti in mišice.

Druge prednosti

  • zmanjšuje občutek bolečin v nogah
  • izboljšuje spanec
  • znižuje raven krvnega sladkorja
  • izboljšuje spomin in miselno vitalnost
  • izboljšuje prebavo
  • preprečuje prezgodnje staranje
  • zmanjšuje stres
  • krepi kosti
  • krepi imunski sistem

ALI STE VEDELI?

Umirjena hoja je dejavnost, s katero ne preobremenjujemo srca in sklepov.

Polurni sprehod od tri- do petkrat na teden

Intenzivnost hoje

Prilagodimo jo svoji zmogljivosti – z naklonom tal ter pogostostjo in hitrostjo hoje vplivamo na srčni utrip.

Trajanje hoje

Če smo začetniki, je dovolj 10 minut na dan, priporočljivo pa je vsaj pol ure od tri- do petkrat na teden. Sčasoma bomo lahko pospešili korak, hojo po ravnem pa bomo zamenjali s hojo v hrib. Za cilj si lahko zadamo približno 10.000 korakov na dan.

Motivacija

Včasih so noge tako težke in boleče, da se nam upira že misel na sprehod. Takrat pojdimo vsaj na kratek sprehod. Če bomo hodili po malem in pogosto, se bomo na to navadili. Sčasoma bomo celo pogrešali sprehod, če se nam kakšen dan ne bo uspelo odpraviti ven.

Primerna obutev 

Na sprehod se odpravimo v udobnih športnih copatih, ki imajo dovolj amortizacije, da ne bomo preobremenili sklepov in bomo hodili sproščeno.

Krčne žile obvladajte s Flebavenom

Pri težavah s krčnimi žilami samo sprememba življenjskega sloga pogosto ni dovolj. Za preprečitev napredovanja bolezni se poleg gibanja svetujejo tudi zdravila za samozdravljenje, ki vsebujejo flavonoide.

Flebaven vsebuje mikronizirani diosmin, ki deluje protivnetno. Namenjen je zdravljenju simptomov krčnih žil in tudi lajšanju težav s hemoroidi. Njegovi učinkovitost in varnost sta bili dokazani v klinični raziskavi.

Pri zdravljenju krčnih žil je pomembno vztrajati, saj se po treh mesecih bolečina v nogah, otekanje nog in občutek težkih nog zmanjšajo veliko bolj kot po enem mesecu. Krkin Flebaven je plod domačega znanja in izkušenj, omogoča pa tudi cenovno dostopnejše zdravljenje. V lekarnah so na voljo tablete po 1000 mg in 500 mg v eno- in trimesečnem pakiranju.

Več o Flebavenu je na www.flebaven.si.

Besedilo obravnava zdravilo brez recepta. Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.