Odpihnite alergijo za aktivne dni in mirne noči

Odpihnite alergijo za aktivne dni in mirne noči

Kihanje, izcedek iz nosu, srbeč in zamašen nos, rdeče, srbeče in solzne oči, izpuščaj – to je le nekaj simptomov alergije, najpogostejše kronične bolezni v Evropi. Do leta 2025 naj bi jo imel že vsak drugi Evropejec. Alergija vpliva na vsakodnevne dejavnosti in spanje ter s tem na kakovost življenja, zato jo je treba čim prej obvladati.

Preobčutljivost za snovi, ki večini ljudi ne povzročajo težav, imenujemo alergija, snovi, za katere smo lahko občutljivi, pa alergeni. Alergija se razvije, če smo izpostavljeni točno tisti snovi, na katero smo alergični.

Poznamo več oblik alergije

Najpogostejši alergiji sta alergijski rinitis (seneni nahod) in urtikarija (koprivnica). Številne so sezonske, na primer na travni in drevesni pelod, ki povzročata največ težav, zlasti v pomladnih mesecih, ko so alergeni še posebno aktivni. Veliko alergij se pojavlja vse leto, na primer alergijske reakcije na beljakovine, ki jih izločajo pršice, na beljakovine v prhljaju in drugih snoveh na dlaki hišnih ljubljenčkov ter pike žuželk.

Najpogostejši simptomi in znaki:

  • Kihanje, izcedek iz nosu, zamašen nos, srbenje nosu
  • Solzenje in pordelost oči
  • Srbenje, rdečina kože in sluznic, izpuščaji na koži

Alergije so čedalje pogostejše. Do leta 2025 naj bi jo imel že vsak drugi Evropejec. K temu deloma prispevajo podnebne spremembe, zaradi katerih začnejo rastline cveteti prej, cvetijo dlje in intenzivneje. Poleg tega se je povečala alergenost cvetnega prahu.

Od 5 do 8 % ljudi, ki so alergični na cvetni prah, ima lahko težave tudi zaradi določene vrste hrane. To imenujemo navzkrižna alergija.

Najpogostejši alergeni v naših domovih so pršice in dlaka hišnih ljubljenčkov.


Alergija vpliva na kakovost življenja, zato jo je treba čim prej obvladati

Neprijetne alergijske reakcije najbolje preprečimo z izognitvijo alergenu, vendar to ni vedno mogoče. Kadar se pojavijo težave, si lahko pomagamo z zdravili brez recepta.

Za lajšanje simptomov alergij obstaja več zdravil. Pomembno je izbrati tisto, ki deluje hitro in je varno. Strokovne smernice kot zdravilo prve izbire priporočajo sodobne antihistaminike, ki hitro olajšajo simptome alergije in ne povzročajo zaspanosti, omogočajo pa boljši spanec, lažje opravljanje vsakodnevnih nalog in nezmanjšano delovno storilnost.

Izberite Krkino novo zdravilo

Krkino novo zdravilo, vsebuje učinkovit in varen najsodobnejši antihistaminik. Alergijske simptome, kot so kihanje, izcedek iz nosu, srbeč in zamašen nos, rdeče, srbeče in solzne oči ter izpuščaji, olajša že po 30 minutah. Največja prednost je 24-urni učinek brez povzročanja zaspanosti. Poleg tega se lahko jemlje s hrano ali brez nje in ne povzroča interakcij z zdravili. Jemanje je preprosto, saj zadostuje že 1 tableta na dan. Zdravilo je primerno za starejše od 18 let. Na voljo je brez recepta.

Za učinkovito zdravljenje senenega nahoda brez povzročanja zaspanosti izberite novost iz Krke.

Ena tableta na dan omogoča aktivne dni brez nadležnih alergijskih simptomov.