Svetovni dan srca – 29. september

Svetovni dan srca – 29. september

Svetovni dan srca je v ospredje postavil ustvarjanje okolja, ki bo prispevalo k zdravju srca – doma, na delovnem mestu, v šoli, v prostem času … Ljudem je treba omogočiti, da bodo lahko sprejemali odločitve, ki bodo dobre za zdravje srca, ne glede na to, kje živijo, delajo in se zabavajo. Tako bodo zmanjšali tveganje za nastanek bolezni srca in žilja pri sebi in svojih bližnjih.

Spoznanje, da moramo sami skrbeti za zdravje svojega srca, se vse bolj širi povsod po svetu, tudi pri nas. V Krki se zavedamo pomena te skrbi, zato podpiramo Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije, ki že več kot dve desetletji pripravlja številne dejavnosti, s katerimi povečuje ozaveščenost ljudi. S skupnimi prizadevanji smo tako tudi v Sloveniji iz leta v leto boljši pri preprečevanju bolezni srca in žilja.

Pri preprečevanju bolezni nikoli ne smemo biti zadovoljni z doseženim. Krka z bogato izbiro zdravil za zdravljenje zvišanega krvnega tlaka in zvišanega holesterola omogoča preprečevanje razvoja in napredovanja bolezni srca in žilja.

V Sloveniji bolezni srca in žilja povzročijo 7000 smrti na leto. Marsikdaj bi prezgodnjo smrt lahko preprečili z več gibanja, bolj zdravo prehrano in opuščanjem škodljivih razvad.