Bodite neustavljivi pri zimskih športnih dejavnostih

Bodite neustavljivi pri zimskih športnih dejavnostih

Vsak letni čas ima svoje čare in nam ponuja številne radosti. Zima je pri tem še bolj radodarna, saj kljub nizkim temperaturam prinaša številne možnosti za rekreacijo. Ne glede na to, ali smo ljubitelji ekstremnih ali bolj umirjenih športnih dejavnosti, zima poskrbi, da nam nikoli ni dolgčas.

Kljub nižjim temperaturam se lahko odpravimo na sprehod, kjer se naužijemo svežega zraka in uživamo v zimski idili. S smučmi ali sankami se lahko podamo na bele strmine ali pa se odločimo za druge športe, na primer tek na smučeh, drsanje ali kaj drugega.

Ali ste vedeli?

Telo ne more samo tvoriti magnezija, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da nam ga ne primanjkuje.

Magnezij in šport

Med dejavnostjo naše gibanje urejata dva sistema – živčni in mišični. Živčna celica prenese signal, da bomo naredili gib, do mišične celice, ki gib izvede, tako da se skrči ali sprosti. Pri tem je pomemben magnezij, ki je potreben za prenos signala in krčenje mišičnih celic. Če ga v telesu primanjkuje, so živčne in mišične celice preveč aktivne, kar povzroči neželene gibe, kot so trzanje mišic (npr. očesih vek, ustnih kotičkov), mišični krči in občutek napetih mišic.

Pri športu se potrebe po magneziju povečajo

Pri športnih dejavnostih se magnezij z ostalimi elektroliti pospešeno izloča s potenjem in urinom, zato se potrebe po njem povečajo. Magnezij prispeva tudi k ravnotežju elektrolitov. Telo najprej črpa svoje zaloge, zato se lahko posledice pomanjkanja (npr. nočni krči) pokažejo pozneje. Za obnovitev zalog je potrebnega več časa, samo enkraten vnos tega minerala ne zadostuje.

Poskrbimo za rehidracijo

Po športni dejavnosti ne smemo pozabiti na nadomeščanje izgubljene tekočine. Zato je priporočljivo, da magnezij nadomeščamo z napitkom, saj tako poskrbimo tudi za rehidracijo. Za ustrezno telesno pripravljenost športno dejavnih odraslih je priporočljivo od 300 do 600 mg magnezija na dan.

Izberite Magnezij Krka z edinstveno kombinacijo magnezijevega citrata in vitamina B2.

Bodite neustavljivi z Magnezijem Krka!

Magnezij in vitamin B2 se dopolnjujeta v delovanju in prispevata k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, magnezij pa pripomore tudi k normalnemu delovanju mišic.

Magnezij Krka je na voljov dveh jakostih – po 300 mg magnezija in 2 mg vitamina B2 ter po 400 mg magnezija in 2 mg vitamina B2. Zadostuje že 1 vrečka na dan. Magnezij Krka je visokokakovosten izdelek, proizveden v skladu s Krkinimi najvišjimi standardi. Ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil.

Če ne veste, katera jakost je prava za vas, si lahko pomagate z vprašalnikom.