eZdravje

Nahajate se tukaj: Domov » Zdravje in dobro počutje » Moško zdravje

Moško zdravje

Motnje erekcije

V svetu se z motnjami erekcije sooča več kot polovica vseh moških med 40. in 70. letom starosti. V Sloveniji ima po ocenah strokovnjakov težave z erekcijo približno 130.000 moških med 18. in 70. letom starosti, torej vsak peti. Motnja erekcije zelo poslabša počutje in kakovost življenja moškega, ki ga prizadene, pa tudi življenje njegove partnerke in družine.

Čeprav motnja erekcije ni življenjsko nevarna bolezen, zelo spremeni posameznikovo življenje. Lahko ima tudi različne psiho-socialne učinke, saj ni povsem ozdravljiva in bolezenski proces kljub zdravljenju napreduje. Zdravljenje je simptomatsko in pomembno za izboljšanje samopodobe in samozavesti bolnika ter za ohranjanje dobrega partnerskega odnosa, saj močno olajša posledice bolezni in upočasni njeno napredovanje. Če posameznik opazi težave z motnjo erekcije pri sebi ali pri svojem partnerju, naj probleme zaupa svojemu zdravniku, da mu bo pomagal prepoznati bolezen in da mu bo svetoval ustrezno rešitev.

Preberite več...

Težave s prostato

Prostata ali obsečnica je žleza, ki se nahaja ob spodnjem delu sečnega mehurja in objema sečnico. Ob rojstvu tehta 3 do 5 g, pri 20-letnem odraslem moškem pa 20 g. 15 do 30 odst. semenske tekočine prispeva izloček prostate. Ta tekočina ni nujno potrebna ob oploditvi, pač pa zagotavlja pogoje za prenos semena. Prostata skrbi tudi za to, da se semenska tekočina ne pomeša z urinom, saj ob izlivu zapre sečnico.

Preberite več...