eZdravje

Nahajate se tukaj: Domov » Bolečina

Ostanite doma in delajte vaje za križ!

Telesna dejavnost pomembno vpliva na ohranjanje zdravja in preprečevanje bolezni. Poleg tega zmanjša stres, tesnobo in osamljenost ter izboljša kakovost življenja. Da bi preprečili širjenje novega koronavirusa, je pomembno dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov, h katerim spada tudi omejevanje socialnih stikov in ostajanje doma. To pa ne pomeni, da ne morete biti telesno aktivni. Prav dolgotrajno sedenje ali stres lahko povzročita bolečine v križu. Preprečite jih lahko z redno vadbo v domačem okolju.

Arhiv novic

Glavobol

Blag do zmeren glavobol lahko lajšamo sami z zdravili s protibolečinskim delovanjem. Zavedati pa se moramo, da glavobol lahko opozarja na hujše zdravstvene težave, zlasti kadar se stanje kljub zdravljenju ne izboljša ali se celo poslabša. 

Bolečine mišic in sklepov

Med poškodbe mišic in sklepov spadajo zvini in nategi, za katere sta značilna nenadna bolečina in otekanje prizadete mišice ali sklepa.

Menstrualna bolečina

Krči ali bolečine med menstruacijo so posledica povečane koncentracije prostaglandinov v maternici. Menstruacijo lahko spremljajo tudi slabost, driska in glavobol.

Zobobol

Bakterije v ustni votlini izločajo lepljivo snov, s pomočjo katere se prilepijo na površino zoba. Iz sladkorja in škroba v hrani tvorijo kisline, ki razjedajo zobno sklenino. Posledica poškodovane zobne sklenine je občutljivost zoba za sladko, mrzlo ali vroče.