Svetovni dan boja proti bolečini

Svetovni dan boja proti bolečini

Dejstvo je, da je bolečina neprijetna za vsakogar, vendar se ji kljub temu skoraj nihče ne more povsem izogniti. Tisti, ki ga nekaj boli, si želi samo to, da bi bolečina čim prej in za čim daljši čas izginila.

Med vsemi vrstami bolečine največkrat potožimo zaradi glavobola. Velikokrat nam ga povzročajo preštevilne obveznosti, ki se jih zaradi kljuvajoče bolečine v glavi še toliko težje lotimo.

Bolečina je eden od najpogostejših simptomov bolezni in poškodb. Blago do zmerno bolečino, ki ne zahteva posveta z zdravnikom, lahko omilimo z zdravili proti bolečini, ki so v lekarnah na voljo brez recepta. Tako lahko učinkovito olajšamo ali odpravimo bolečine različnega izvora, kot so glavobol, zobobol, menstrualno bolečino, bolečino zaradi poškodb mišic in sklepov, do katerih navadno pride pri delu ali športu, ter blažjo bolečino zaradi revmatskih obolenj.

Nalgesin S je uveljavljeno Krkino protibolečinsko zdravilo. Uporabniki ga poznajo predvsem kot hitro in dolgotrajno pomoč pri različnih vrstah blage do zmerne akutne bolečine. Deluje izredno hitro (že v 15 minutah*) in med vsemi protibolečinskimi zdravili, ki so dostopna brez recepta, tudi najdlje (do 12 ur). Vsebuje učinkovino natrijev naproksenat, ki ima trojno delovanje: protibolečinsko, protivnetno in protivročinsko. Učinkovito lajša glavobol, zobobol, menstrualno bolečino, bolečino v mišicah in sklepih, pa tudi blago do zmerno migreno. Tablete Nalgesin S so filmsko obložene, gladke in ovalne, kar olajša požiranje.

* Sevelius H et al. Bioavailability of Naproxen Sodium and Its Relationship to Clinical Analgesic Effects. Br J Clin Pharmacol 1980; 10: 259–63.