Pomen magnezija v telesu

Pomen magnezija v telesu

Potreben je za normalno delovanje živčevja, za normalno krčenje mišic (tudi srčne mišice) in normalno strukturo kosti. Človeško telo potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, količina pa je odvisna od starosti, spola in načina prehrane.

Pri pogostem jemanju odvajal in pri povečanih duševnih in telesnih obremenitvah se potrebe povečajo.

Pri zdravih ljudeh je pomanjkanje magnezija redko, saj ga telo z zdravo prehrano dobi dovolj in tudi ledvice so pri majhnem vnosu sposobne zmanjšati izločanje. Če pa do pomanjkanja vseeno pride, se pokaže v obliki mišičnih krčev, motenj srčnega ritma, vrtoglavice, omotičnosti, nervoze, slabše zbranosti in glavobola. Poveča se tudi dovzetnost za stres, stres pa vodi v pomanjkanje magnezija, kar lahko ustvari začaran krog.

Dolgotrajno pomanjkanje magnezija lahko neposredno vpliva na nastanek osteoporoze. Za optimalno zadostitev povečanih potreb telesa po magneziju lahko jemljemo Magnezij Krka 300, ki vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata in vitamin B2. Ima osvežilen okus po pomaranči in limeti, ne vsebuje umetnih arom, sladil in konzervansov. Na voljo je v lekarnah in specializiranih trgovinah.