Premagajte utrujenost in v novem letu navdušujte z neustavljivo energijo

Premagajte utrujenost in v novem letu navdušujte z neustavljivo energijo

Januar je že skoraj mimo. S polno paro ste zakorakali v novo leto in se lotili izpolnjevanja novoletnih zaobljub. Zadali ste si nove cilje ali pa si še enkrat postavili tiste, ki so lani ostali nedoseženi.

Čeprav ste polno motivirani in pripravljeni na nove izzive, pa se zbujate utrujeni. Iz službe pridete brez prave energije, popoldanske aktivnosti pa raje preskočite. Se vam zdi znano?

Divji življenjski ritem, nekatere navade in stres se lahko hitro poznajo na počutju. Zato smo v pomoč pripravili 5 nasvetov, kako se izogniti utrujenosti in napolniti z neustavljivo energijo.

 • Zmanjšajte vnos kofeina.
  • Čeprav vas kofein za kratek čas napolni z energijo, ste kmalu še bolj utrujeni. V resnici vas ne reši utrujenosti, le preloži jo za nekaj ur. Poskusite se odvaditi pitja vseh pijač, ki vsebujejo kofein. Ob skodelici kave pa ne pozabite spiti še kozarca vode, saj kava poveča možnost dehidracije.
 • Spijte več vode.
  • Odrasli bi morali spiti približno 2-3 litre vode na dan, da bi telo optimalno delovalo. Občutek utrujenosti je lahko posledica dehidracije. Navadite se že zjutraj spiti kozarec vode, da prebudite presnovo.
 • Čim bolj se izogibajte stresnim situacijam.
  • Bodite pozorni, kaj vam povzroča slabo počutje – je to določeno okolje, osebe, aktivnosti? Če je mogoče, se jim poskusite izogniti, sicer pa si po vsaki stresni situaciji vzemite čas za sprostitev.
 • Gibajte se!
  • Se vam morda zdi, da boste po športni aktivnosti še bolj utrujeni? To zagotovo ne drži, saj telesna vadba spodbuja nastajanje endorfinov, ki so naravni spodbujevalci energije.
 • Ne podcenjujte kakovostnega spanca.
  • Poskrbite, da vsak dan spite najmanj 7 ur. Poleg dolžine spanca je pomembna tudi njegova kakovost. Pred spanjem se sprostite, da bo vaš spanec globok in neprekinjen.

Za lažje premagovanje vseh izzivov vzemite MAGNEZIJ Krka in bodite neustavljivi.

Magnezij Krka je odlično prehransko dopolnilo za vse, ki se vsak dan srečujete s stresom in ste telesno aktivni. Zadostuje že 1 vrečka Magnezija Krka na dan. Napitek je prijetnega okusa ter ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil. 

Izpolnite vprašalnik in preverite, kateri Magnezij Krka je pravi za vas.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Skrbite tudi za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja.