Utrujenost in izčrpanost v življenju sodobnega človeka

Utrujenost in izčrpanost v življenju sodobnega človeka

Sodobni izziv je tudi skrb za to, da se dovolj gibljemo in zdravo prehranjujemo. Vsi ti vzroki lahko vodijo v pomanjkanje magnezija, kar povzroči hitrejšo utrujenost in izčrpanost.

Tudi stres vpliva na pomanjkanje magnezija

Stres je obrambni odziv organizma, ko se znajdemo v situaciji, ki nas ogroža. Telo se tako pripravi na beg ali boj. Duševni in telesni stres povečata potrebo po magneziju, hkrati pa povečata njegovo izločanje z urinom. Če je stres dolgotrajen, zato lahko pride do pomanjkanja tega minerala.

Kako prepoznati znake utrujenosti zaradi pomanjkanja magnezija

Zbudite se neprespani, težko vstanete.

Težje se zberete.

Pri delu ste manj motivirani in učinkoviti, komaj čakate, da greste domov.

Neprestano si želite počivati, vendar se ne morete odpočiti.

Hitreje ste razdražljivi in bolj občutljivi za hrup.

Občutite mišično šibkost in slabšo vzdržljivost.

Zakaj je dobra presnova pomembna pri preprečevanju utrujenosti in izčrpanosti

Telo energijo za življenjske procese pridobiva iz hranil, in sicer tako, da večje organske molekule (beljakovine, maščobe, ogljikove hidrate) razgrajuje na manjše. Dobra presnova zagotovi zadosti energije za vsak dan, dovolj hormonov sreče in hitro prenovo celic. Upočasni pa se, če telesu primanjkuje magnezija in vitamina B2. Posledici sta nenehna utrujenost in izčrpanost, zmanjša se tudi nastajanje nevrotransmiterjev v možganih, kar je vzrok za razdražljivost, nemir, nemotiviranost in moten spanec.

Telo magnezija in vitamina B2 ne more izdelovati samo, zato moramo z zadostnim vnosom poskrbeti, da nam ju ne primanjkuje. Industrijsko predelana hrana, ki sestavlja kar 70 % našega jedilnika, vsebuje le še tretjino vitaminov in zgolj polovico mineralov. K pomanjkanju lahko prispevajo tudi duševne obremenitve in stres.

Magnezij Krka 300 je odlično prehransko dopolnilo za vse, ki vas pestijo težave sodobnega vsakdana – stres, utrujenost, izčrpanost in mišična šibkost. Vsebuje magnezij v obliki magnezijevega citrata in vitamin B2. Na voljo je v obliki granulata za pripravo napitka s prijetnim okusom po pomaranči in limeti. Dnevnim potrebam po magneziju in vitaminu B2 zadosti že ena vrečka. Ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil, arom in sladil. Magnezij Krka 300 je visokokakovosten izdelek, proizveden v skladu s Krkinimi najvišjimi standardi. Na voljo je v lekarnah.