Spolna moč kot nekoč

Spolna moč kot nekoč

O motnji erekcije je bilo že veliko napisanega, vendar moški o tem še vedno neradi govorijo. Zato ne preseneča dejstvo, da le 5 % moških (pri nas ima težave z erekcijo vsak peti moški med 18. in 70. letom) poišče ustrezno zdravljenje.

Prvi korak pri reševanju te težave je izpolnitev mednarodnega vprašalnika za oceno erektilne funkcije, ki ga sestavlja pet vprašanj o stanju moškega in njegovi erektilni sposobnosti. Na voljo je v čakalnicah zdravstvenih ustanov, objavljen pa je tudi na www.midva.com.

Kdaj je treba k zdravniku?

V nobenem starostnem obdobju ni običajno, da ne pride do erekcije in otrdelosti spolnega uda. Že v otroštvu in zgodnji mladosti ima moški spontane nočne erekcije, ki niso povezane s spolnim poželenjem. Normalno je, da se ohranijo do pozne starosti. Če moški že več mesecev niti enkrat ni opazil, da bi penis spontano otrdel, in če ne more imeti spolnih odnosov, je pogovor z zdravnikom vsekakor pomemben.

Kakšno je zdravljenje motnje erekcije?

Zdravljenje motnje erekcije je z odkritjem zdravil v obliki tablet postalo veliko preprostejše. Tablete vsebujejo učinkovine, ki zavirajo delovanje posebnega encima (fosfodiesteraze tipa 5) v tkivu spolnega uda in tako omogočijo erekcijo ali pa jo izboljšajo. Da tablete učinkujejo, je potrebna spolna stimulacija. Zaviralci encima fosfodiesteraze tipa 5 so po priporočilih Evropske zveze za urologijo zdravila prve izbire za zdravljenje erektilne motnje. Jemljejo jih lahko vsi moški, razen tistih, ki uporabljajo nitroglicerin (v kakršnikoli obliki) za zdravljenje angine pektoris, in bolnikov, ki so nedavno doživeli možgansko kap ali miokardni infarkt.

Midva.com

Motnja erekcije je težava intimne narave, o kateri se moški neradi pogovarjajo. Zato lahko več o erekciji, motnji erekcije, zdravljenju in o vlogi partnerice pri reševanju težav diskretno poiščete na www.midva.com. Spletno mesto pa ni le stičišče informacij, ampak posameznika tudi usmerja, kako ravnati, da bo težavo čim uspešneje rešil. Objavljen je tudi seznam uroloških ambulant po vsej Sloveniji.

Knjižica Motnje erekcije ponuja številne odgovore

V knjižici Motnje erekcije iz zbirke V skrbi za vaše zdravje so informacije o tem, kaj je motnja erekcije in kaj jo povzroča, kako jo prepoznati, kakšno je zdravljenje in kaj lahko bolnik sam stori. Na zadnji strani je tudi mednarodni vprašalnik o erektilni sposobnosti. Knjižica je objavljena na www.krka.si.

Naj bo vaša spolna moč znova taka kot nekoč.