Nega las

Nega las

Težave, povezane z lasmi, so pomembne same po sebi, in verjetno se strinjate, da ima zdravje las in njihov zunanji videz pomembno vlogo, ki seže daleč stran od meja medicine ali socialne psihologije.

Sončni žarki na lase ne delujejo blagodejno

Sončni žarki na lase ne delujejo blagodejno

V dolgih poletnih dnevih, obsijanih s soncem, ogromno časa preživimo na prostem. Vsi veliko vemo o pomenu zaščite kože pred močnimi UV-žarki, o nevarnih posledicah močnega sonca učimo tudi najmlajše. Redkeje pa pomislimo na zaščito las.

Poletni hit – lepi lasje

Poletni hit – lepi lasje

Vroče sonce prija, saj nas pogreje. Osvežitev v morski vodi ali bazenu je tako še prijetnejša. Žal pa močno sonce, sol, klor in veter lasem ne koristijo. Če želimo, da bodo sijoči in vitalni vse do jeseni, moramo poskrbeti za posebno nego.

Bolezni las in lasišča

Bolezni las in lasišča

Izpadanje las Danes verjetno nihče več ne dvomi, da je naše telo enoten sistem, ki deluje po določenih zakonih. Ne gre samo za naše fizično telo, ampak tudi za vsa »druga telesa«, ki jih imenujemo bioenergetsko polje. Kakšna pa je povezava med bioenergetskim poljem in našimi lasmi? Najbolj napredni bralci ste verjetno že pomislili, da […]

Česanje poškoduje lase

Česanje poškoduje lase

Gladki in sijoči lasje niso naključje. Zanje se je vredno potruditi, saj pozitivno vplivajo na našo samopodobo. Žal pa se ne moremo izogniti vsem dejavnikom, ki škodujejo lasem in njihovemu videzu. Tudi česanju ne, čeprav je po mnenju strokovnjakov najpogostejši vzrok za poškodbe lasne povrhnjice.