Bi radi shujšali? Vprašajte svoj želodec, kako!

Bi radi shujšali? Vprašajte svoj želodec, kako!

Američani vsako leto zapravijo ogromno denarja za dietna živila in knjige o novih dietah. Pri vsem tem pa je kar 95 % diet neučinkovitih. Avtorji knjige Sedem skrivnosti suhih ljudi predlagajo učinkovitejše metode v boju z odvečnimi kilogrami.

7. skrivnost: Ne umirajte pod težo hrane.

Nikoli ne jejte iz psihičnih vzrokov. Ljudje pogosto mislijo, da jim bo hrana pomagala premagati stres. Vsekakor je koristneje jesti korenje in jabolka kot tortice ali pice.

6. skrivnost: Bodite pozorni do svojega telesa.

Vaše telo bi pogosto jedlo kaj drugega kot vi. Poskusite izvedeti, kaj si vaše telo želi. Odgovorite na naslednja vprašanja. Kaj bi radi jedli, ko ste lačni? Je hrana, ki jo jeste, okusna? Kaj se dogaja z vašim telesom nekaj ur po jedi? Ali po jedi občutite nelagodje?

5. skrivnost: Jejte tisto, kar si najbolj želite.

Zavedajte se, da vaše telo vso odvečno hrano spremeni v maščobo. S katerokoli hrano se lahko zredite ali shujšate. Zato upoštevajte enostavno pravilo: jejte samo takrat, kadar ste zares lačni.

4. skrivnost: Nehajte jesti, ko prvič začutite, da ste siti.

Vaše telo noče nabirati odvečnih kilogramov. Prisluhnite mu. Občutek sitosti nastopi, ko v želodcu ne občutite več nelagodja, ko ne čutite, da ste pojedli preveč, in lahko jeste še naprej. Lahko pa naredite premor in opazite, da naslednjega koščka nočete več. Preveč ste pojedli, če čutite, da je vaš želodec poln, če morate popustiti pas pri hlačah ali odpeti gumb, če se obleka bolj prilega telesu kot pred hranjenjem ali če postajate zaspani.

3. skrivnost: Jejte samo, kadar ste resnično lačni.

Znaki lakote so praznina v želodcu, občutek prevelike lahkosti v glavi, pomanjkanje energije. Če vam zadiši iz kuhinje, to še ne pomeni, da ste lačni.

2. skrivnost: Jejte z glavo.

Naučiti se morate poslušati svoje telo. Nihče ne ve bolje od vas, kaj resnično potrebujete. Nihče ne ve bolje od vas, kako se počutite pred hranjenjem in po njem. Za hranjenje si morate vzeti čas. Vedno jejte sede. Vmes ne glejte televizije, ne berite in se ne pogovarjajte. Nikoli ne vzemite s krožnika novega koščka, če prejšnjega še niste prežvečili.

1. skrivnost: Prisluhnite svojemu telesu.

Samo vaše telo vam je sposobno podariti zdravje, dolgo življenje in moč. Vsako telo je unikatno, zato poslušajte sebe in ne drugih ljudi.