Globinska nega s pšeničnimi peptidi za močne lase

Globinska nega s pšeničnimi peptidi za močne lase

Proteini so osnovni gradniki, ki tvorijo tudi kožo, lase in nohte. Las je nitasta struktura, sestavljena predvsem iz keratina. Združuje približno 20 aminokislin, med katerimi so tudi aminokisline, bogate z žveplom, ki so odgovorne za čvrstost in prožnost las.

V izdelkih za nego las se proteini kot ena glavnih učinkovin uporabljajo že zelo dolgo. Njihove lastnosti so odvisne od načina predelave, izvora, sestave in tudi od njihove molekulske mase oziroma velikosti. Ravno zato se za aktivno nego las uporabljajo manjši proteini, tako imenovani peptidi, ki vsebujejo le nekaj aminokislin. Taka sestava jim omogoča lažje in hitrejše prodiranje v lase, kar pripomore k močni, gladki in polni strukturi las. Pomagajo jim vrniti čvrstost in prožnost, zaščitijo pa jih tudi pred negativnimi zunanjimi vplivi.

Nemški strokovnjaki so razvili peptide rastlinskega izvora za intenzivno nego las. Raziskave potrjujejo, da pšenični peptidi hitro prodirajo v lasno povrhnjico in tudi globlje proti sredici lasu. So zanesljiva rešitev za oslabljene lase, saj jih globinsko krepijo. Povrnejo jim kakovost in jih ustrezno zaščitijo.

Šampon proti izpadanju las Fitoval vsebuje pšenične peptide, ki vračajo odpornost lasem, nagnjenim k izpadanju. Vsakodnevna in učinkovita nega jih pomaga ohranjati močne in čvrste ter poskrbi, da so tudi videti negovani.

Vir: Global cosmetics manufacturing, 2004