Kako učinkovito nad viruse?

Kako učinkovito nad viruse?

Širitev novega koronavirusa močno posega v naše vsakdanje življenje. Zajezimo ga lahko le z doslednim upoštevanjem osnovnih higienskih ukrepov, med katerimi je zelo pomembno redno razkuževanje – tudi površin. Raziskave so namreč pokazale, da lahko virusi na njih ostanejo od nekaj ur do več dni.

V boju proti nalezljivim boleznim skušamo narediti vse, da bi jih z različnimi ukrepi preprečili. V svojo prehrano vključimo več vitaminov in mineralov, več se gibamo, izogibamo se prostorom, kjer se zadržujejo okuženi in bolni. Le redko pa pomislimo na izjemno pomemben ukrep za zaščito pred nalezljivimi boleznimi – na razkuževanje. In če že, najpogosteje razkužimo dlani, na dom pa večinoma pozabimo.

Redno razkuževanje je sestavni del preventivnih ukrepov za zaščito pred boleznimi

Da bolezni ne bomo širili med ljudi, s katerimi prihajamo v stik, je zelo pomembno, da dosledno upoštevamo higienske ukrepe. Poleg rednega umivanja rok z vodo in milomizogibanja rokovanju in objemanjuustrezne varnostne razdalje (vsaj 1,5 m)higiene kašlja ter drugih preventivnih ukrepov je za omejitev širjenja virusov in prekinitev verige okužbe zelo pomembno razkuževanje površin in prostorov.

Virusi, ki povzročajo bolezni, ne prežijo le na rokah, ampak tudi na mestih, ki smo se jih dotikali!

Površine, na katerih bi lahko bili virusi, moramo očistiti in razkužiti s sredstvom, ki ima čim širši spekter delovanja, pomembno pa je, da učinkuje tudi proti zelo odpornim virusom.

Na trgu je veliko razkužil, vendar so med njimi velike razlike

Pomembno je, da za razkuževanje doma in okolja, v katerem bivajo ljudje (zlasti otroci) in hišni ljubljenčki, izberemo razkužilo, ki je razgradljivo, saj tako stik z razkuženo površino ni nevaren.

Ecocid® S je vsestransko visokoaktivno razkužilo v obliki vodotopnega praška za varno in učinkovito zaščito pred vsemi znanimi virusi, bakterijami in glivami. Primeren je tudi za opremo, posodo, steklene predmete, instrumente in drugo.

Ecocid® S je registriran za uporabo:

  • v gospodinjstvih (npr. za razkuževanje kljuk, ograj in drugih oprijemal, tal, kopalnic, straniščnih školjk, predpražnikov, igrač, igralnih površin);
  • v javnih prostorih (npr. športnih središčih, šolah, vrtcih, hotelih, tovarnah, pisarnah);
  • v zdravstvenih ustanovah (npr. lekarnah, bolnišnicah, zdravstvenih domovih, zobozdravstvenih ordinacijah, laboratorijih);
  • veterinarskih ustanovah (veterinarskih postajah, ambulantah, laboratorijih), prostorih za namestitev živali in drugod.

Za splošno razkuževanje površin se priporoča uporaba 1-odstotne raztopine, ki mora delovati vsaj 15 minutEcocid® S ni primeren za razkuževanje rok (kože).

Izdelek je varen, če ga uporabljamo v skladu z navodili za uporabo. Priprava raztopine je preprosta – 50-gramsko vrečko raztopimo v 5 litrih vode. Tako pripravljeno raztopino lahko varno uporabljamo na vseh površinah in materialih.

Ecocid® S je na voljo v lekarnah, in sicer v vrečkah po 50 g in 1 kg.

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.