Učinkovito razkužite površine in se zaščitite pred virusi!

Učinkovito razkužite površine in se zaščitite pred virusi!

Novi koronavirus se je zarezal v vse pore našega življenja in naš vsakdan postavil na glavo. Da bi preprečili okužbo in virus čim prej ustavili, je nujno, da vsak od nas upošteva navodila stroke in preventivne ukrepe, med katerimi je zelo pomembno tudi redno razkuževanje prostorov, površin in predmetov.

Kar je bilo do včeraj samoumevno, je danes drugače. Vlada in strokovnjaki vsak dan opozarjajo na dosledno upoštevanje preventivnih ukrepov in sprejemajo vedno nove, da bi epidemijo čim prej zajezili in obvladali.

Vlada je kot enega od nujnih ukrepov sprejela Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb. Novi odlok določa obvezno razkuževanje opreme v skupnih prostorih v večstanovanjskih stavbah ali ob njih najmanj dvakrat na dan. Pogostost razkuževanja je odvisna od števila ljudi, ki živijo v večstanovanjski stavbi.

Še zlasti pa se morajo najmanj dvakrat na dan razkuževati:

  • kljuke na vhodu,
  • ograje,
  • stikala za upravljanje dvigal in kabine dvigal,
  • stikala v skupnih prostorih,
  • oprijemala in druga oprema, kjer je ob redni uporabi mogoče pričakovati več stikov rok s površinami.

Celoten odlok lahko preberete TUKAJ.

NA TRGU JE VELIKO RAZKUŽIL, VENDAR SO MED NJIMI VELIKE RAZLIKE

Pomembno je, da za razkuževanje okolja, v katerem bivajo ljudje (zlasti otroci) in hišni ljubljenčki, izberemo razkužilo, ki je učinkovito in varno za uporabnike prostorov. Takšno razkužilo je Ecocid® S, ki omogoča varno in učinkovito zaščito pred virusi, bakterijami in glivami.

Ecocid® S je registriran za uporabo:

  • v gospodinjstvih (npr. za razkuževanje kljuk, ograj in drugih oprijemal, tal, kopalnic, straniščnih školjk, predpražnikov, igrač, igralnih površin);
  • v javnih prostorih (npr. športnih središčih, šolah, hotelih, tovarnah, pisarnah);
  • v zdravstvenih ustanovah (npr. lekarnah, bolnišnicah, zdravstvenih domovih, zobozdravstvenih ordinacijah, laboratorijih);
  • v veterinarskih ustanovah (veterinarskih postajah, ambulantah, laboratorijih), prostorih za namestitev živali in drugod.

Za splošno razkuževanje površin se uporablja 1-odstotna raztopina Ecocida® S, ki mora delovati vsaj 15 minut.

Izdelek je varen, če se uporablja v skladu z navodili za uporabo. Pozornost je potrebna pri uporabi na občutljivih materialih in kovinah, pri katerih je treba razkužilo po 15 minutah sprati z vodo pitne kakovosti. 

Za razkuževanje javnih prostorov izberite Ecocid® S, saj je varen in učinkovit, njegova uporaba pa je enostavna.

Ecocid® S je na voljo v lekarnah in specializiranih prodajalnah. Pakiranje po 1 kg in 2,5 kg je namenjeno večjim poslovnim subjektom (gasilcem, bencinskim servisom, bankam, trgovinam, podjetjem, vrtcem, šolam idr.) in večstanovanjskim objektom. Pakiranje v vrečkah po 50 g pa je namenjeno predvsem za uporabo v gospodinjstvih.

Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.