Ženska lepota je v laseh

Ženska lepota je v laseh

Hranilne maske

 • Za vse vrste las
  Sestavine: rastlinsko olje in olje krhlike v razmerju 1 : 9
  Zmes vtremo v lasišče, nadenemo si kapico in zmes čez 1 uro speremo s šamponom za suhe lase. Postopek ponovimo najmanj 2-krat na teden. Ponovimo ga 10-krat.
 • Za suhe lase
  Sestavine: 1 jajce, 1 čajna žlička glicerina, 1 čajna žlička kisa, 2 jedilni žlici ricinusovega olja
  Zmes vtremo v lasišče, porazdelimo po laseh in pustimo delovati 30 do 40 minut. Glavo pokrijemo s toplo brisačo. Ko se brisača ohladi, jo zamenjamo s toplo. Postopek ponovimo 1-krat do 2-krat na teden.
 • Vlažilna maska za suhe in normalne lase
  Kislo mleko segrejemo in ga v veliki količini nanesemo na lase. Pokrijemo jih s pergamentnim papirjem in čez zavežemo toplo ruto. Čez 20 do 30 minut lase še enkrat namažemo s kislim mlekom ter približno 3 do 5 minut s prsti masiramo lasišče. Potem lase večkrat speremo z vročo vodo brez šampona in mila.
 • Vlažilna maska za suhe in normalne lase
  Sestavine: 1 jedilna žlica ricinusovega olja, 1 jedilna žlica oljčnega olja, 1 čajna žlička šampona za suhe lase
  Masko vtremo v lasišče, potem glavo pokrijemo oziroma jo grejemo s časopisnim papirjem in brisačo. Čez 2 uri lase umijemo s toplo vodo, lahko brez šampona.
 • Vlažilna maska za suhe lase
  Sestavine: 1 rumenjak, 1 jedilna žlica rastlinskega ali oljčnega olja, 1 čajna žlička medu, 1 čajna žlička kane, 1 čajna žlička konjaka
  Masko nanesemo na lase in pustimo delovati 30 do 40 minut.
 • Vlažilna maska za mastne lase
  Sestavine: 1 čajna žlička medu, 1 čajna žlička limoninega soka, 1 zdrobljen strok česna, 1 čajna žlička soka aloje
  Zmes porazdelimo po vlažnih laseh, nato glavo pokrijemo s toplo kapo ali s polietilensko rutko in z debelo brisačo. Lase po 30 do 40 minutah splaknemo s toplo ali vročo vodo. Če ostane vonj po česnu, lase umijemo z vodo, ki smo ji dodali gorčico, in jih še enkrat speremo s čisto vodo.
 • Vlažilna maska za poškodovane lase
  Sestavine: 1 čajna žlička ricinusovega olja, 1 čajna žlička ogrščičnega olja, 2 čajni žlički limoninega ali brezovega soka
  Vse sestavine dobro zmešamo in vtremo v lasišče. Glavo pokrijemo s toplo kapico in masko pustimo delovati 1 do 2 uri. Potem lase najprej speremo z vodo, nato uporabimo rumenjak. Namesto rumenjaka lahko uporabimo jajčni šampon. Masko lahko uporabimo vsak dan.
 • Vlažilna maska za utrujene lase
  Sestavine: 1 del listov trpotca, 1 del listov koprive, 1 del kamiličnih cvetov, sredica rženega kruha.
  Jedilno žlico teh sestavin prelijemo s kozarcem in pol kropa. Čez 2 uri tinkturo precedimo in dodamo sredico rženega kruha, da dobimo kašico. Kašo damo na lase, pokrijemo glavo s kapico ali s celofanom in še z debelo brisačo ter masko pustimo delovati približno 1 uro. Nato lase speremo s toplo vodo.